המסלול הקליני לטפול במצבי לחץ וטראומה

ראש המסלול – פרופ' קרני גינזבורג

מסלול זה מיועד לפתח ולקדם מיומנויות לטיפול בקרב עובדים סוציאליים אשר עובדים במוסדות מגוונים העוסקים בטיפול באוכלוסיות במצבי לחץ וטראומה. תוכנית הלימודים תעסוק בגוף הידע והתאוריות העוסקות בהבנת השלכותיהם המיידיות וארוכות הטווח של מצבי לחץ, על הנחשפים והמעגלים המקיפים אותם, לצד זיהוי גורמי חוסן ופגיעות.

בנוסף ללימוד התיאורטי, ירכשו הסטודנטים מיומנויות קליניות מתקדמות לטפול בניצולי טראומה ובנפגעים עקיפים, תוך התייחסות לשלבים השונים במעגל החיים, מילדות ועד זיקנה. תוכנית הלימודים כוללת ספקטרום רחב של גישות ושיטות טיפול, תוך התייחסות לרמות שונות של התערבות, החל מהתערבות עם הפרט, דרך המשפחה, הקבוצה והקהילה.

במקביל ללימוד התיאוריות ושיטות ההתערבות המתקדמות בתחום, יעסקו הסטודנטים במסלול לטיפול במצבי לחץ וטראומה בפיתוח ידע. במסגרת לימודי הפרקטיקום והתזה של תלמידי המסלול, יערך מחקר קליני ובסיסי שיתרום הן לשדה התיאורטי והן לשדה הפרקטי. מסלול הלימודים כולל שתי תכניות: עם תזה וללא תזה.

כל המתקבלים למסלול זה יהיו עובדים סוציאליים אשר עובדים בשירותים המטפלים באוכלוסיות נפגעות לחץ וטראומה, ובמסגרת עבודתם יוכלו לבצע את הפרקטיקה. כל הסטודנטים יחויבו בפרקטיקה, שמשמעותה הפעלת טפול קליני בשדה, תוך כדי קבלת הדרכה קבוצתית במשך שעתיים בשבוע במשך שנת הלימודים השניה.

 

קורסים לדוגמא:

 

קורסים בתחום התאוריה:

  • מבוא למצבי לחץ וטראומה: זיהוי, ואבחון תגובות נורמטיביות, אקוטיות, ופוסט טראומטיות במצבים טראומטיים
  • הבסיס התיאורטי להתערבויות במצבים טראומטיים

 

מודלים, גישות, שיטות ואסטרטגיות התערבות:

  • טיפול במצבי שינוי, לחץ משבר וחולי בחיי הילד ומשפחת וילדים במצבי טראומה

  •  פוסט טראומה מורכבת והפרעות דיסוציאטיביות: אבחון וטיפול

  • טיפול ממוקד במצבי פוסט-טראומה: יישומים ברמת הפרט והקבוצה

  • טראומה: בין הקליני לחברתי

  • תקוה וחוסן

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>