אודות התכנית לתואר ראשון

בית-הספר לעבודה סוציאלית מקיים לימודים לתואר ראשון, שני ושלישי, שמטרתם להכשיר עובדות ועובדים סוציאליים לצרכים המגוונים של החברה בישראל – מהגשת שירותי רווחה בארגונים שונים ועד ליישומים מתקדמים בתפקידי מינהל, הדרכה ומחקר.

לימודים לתואר הראשון בעבודה סוציאלית משמשים בסיס לקבלת הרישוי לעסוק בעבודה סוציאלית בישראל.
הלימודים לתואר הראשון מכשירים עובדות ועובדים סוציאליים להפעלת טווח רחב של התערבויות עם הפרט, המשפחה, הקהילה והחברה, ואספקת שירותים וסיוע לאוכלוסיות מגוונות בארגוני רווחה שונים.

עובדים סוציאליים מועסקים בארגונים, בסקטור הממשלתי והמקומי, במגזר השלישי (שלא למטרות רווח) ובמגזר הפרטי. הם עובדים במחלקות לשירותים חברתיים, בתי חולים, מרפאות קופת חולים, מרפאות פסיכיאטריות, שירותי מבחן לנוער ולמבוגרים, פנימיות, בתי ספר, בתי סוהר, בתי אבות, שירותי הגירה וקליטה, מפעלי תעשייה, משרד הביטחון, צבא ובאירגוני סנגור ושינוי חברתי.

במסגרת הלימודים, מתוודעים הסטודנטים והסטודנטיות למושגי יסוד במדעי החברה והרוח (פסיכולוגיה, סוציולוגיה, כלכלה, משפט, פילוסופיה של המדע, שיטות מחקר, סטטיסטיקה ועוד). הם רוכשים הבנה בתהליך התפתחותו של האדם ומשפחתו, לומדים על מערכות מדינת הרווחה והשירותים החברתיים במסגרתם הם פועלים. הם רוכשים ידע ומתנסים בשיטות הפעולה של העבודה הסוציאלית, ובבסיסן התיאורטי, האמפירי והאתי.

לימודים לקראת התואר "בוגר אוניברסיטה בעבודה סוציאלית" (B.SW) מתבצעים באופן חד-חוגי (מורחב) ונמשכים שלוש שנים.

תכנית הלימודים בעבודה סוציאלית כוללת קורסים תיאורטיים, קורסים יישומיים והכשרה מעשית.

• הקורסים התיאורטיים הינם בתחום העבודה הסוציאלית, החברה הישראלית, המדיניות החברתית ובעיות הפרט והחברה. לדוגמא: "מדינת הרווחה", "היבטים סוציולוגיים של עבודה סוציאלית", "תיאוריות אישיות", "פסיכופתולוגיה", ועוד.

•  הקורסים היישומיים הינם קורסים בתחום שיטות התערבות עם לקוחות. במסגרתם, סטודנטיות וסטודנטים רוכשים ומתרגלים (בקבוצות קטנות) מיומנויות ושיטות התערבות. למשל, הקורסים: "התנהגויות בסיכון", "סוגיות בעבודה עם בני נוער", "עבודה עם נשים במשבר ובדחק" ועוד.

• הכשרה מעשית –מתחילת לימודיהם משולבים התלמידים בהכשרה מעשית, המתבצעת יום בשבוע בשנה הראשונה (בסמסטר ב') ויומיים בשבוע לאורך כל השנה בשנים השנייה והשלישית. הכשרה זו נעשית בארגוני רווחה שונים והיא מלווה בהדרכה של עובדים סוציאליים בעלי ותק וניסיון בהדרכה.
    הלמידה בשדה מאפשרת ליישם בצורה מבוקרת את הנלמד באוניברסיטה.