אודות תכנית ההשלמות

לחצו על התמונה למעלה לסרטון הסבר על
ההכשרה המעשית

על התכנית

תכנית ההשלמות לתואר שני בעבודה סוציאלית (MSW) מיועדת לבוגרי תואר ראשון ושני ממדעי החברה וההתנהגות המעוניינים להפוך לאנשי ונשות מקצוע בתחום העבודה הסוציאלית. התואר אורך שלוש שנים ומורכב משני נדבכים מרכזיים:

• לימודי השלמה בעבודה סוציאלית בשנתיים הראשונות לתואר: רכישת ידע בסיסי והכרחי לעיסוק במקצוע העבודה הסוציאלית, כמו גם היבטים הרלוונטיים לטיפול והתערבות. הלימודים כוללים הכשרה מודרכת בשדה, המלווה בקורסי ליבה הנלמדים בקבוצות קטנות.

• לימודים מלאים לתואר שני בעבודה סוציאלית במסלול אינטגרטיבי לטיפול ולהתערבות, החל מהשנה השנייה ללימודים: רכישת מיומנויות טיפוליות וסוגי התערבות חדשניים, במסגרת קשת רחבה של קורסים תיאורטיים וטיפוליים ופרקטיקה מודרכת.

מבנה התכנית

תכנית ההשלמות נמשכת שלוש שנים, ובסופה זכאים הסטודנטים לתואר שני בעבודה סוציאלית.

בשנת הלימודים הראשונה, ייערכו הלימודים שלושה ימים בשבוע: יום לימודים באוניברסיטה (ד') לצד יומיים של הכשרה בשדה (ב' ו-ה').

בשנת הלימודים השנייה, יתחילו הסטודנטים את לימודי התואר השני. הלימודים ייערכו ארבעה ימים בשבוע: ימי לימודים באוניברסיטה (ב' ו-ד') לצד יומיים של הכשרה בשדה (א' ו-ג').

בשנה השנייה יתרכזו לימודי ההכשרה המעשית בנושאים הבאים:

• בריאות הנפש: נלמדים תכנים הקשורים לטיפול דינאמי קצר מועד, במסגרות לבריאות הנפש.
  • ילדים ונוער: נלמדים תכנים הקשורים לטיפול פסיכו-דינאמי בילדים והוריהם, במסגרות לילדים ונוער.
  • נשים ומגדר: נלמדים תכנים הקשורים לטיפול פמיניסטי דינאמי, במסגרות המעניקות שירותים לנשים.

בתחילת התואר השני (מן השנה השנייה) רשאים הסטודנטים לבחור במסלול עם תזה או ללא תזה. לא ניתן להירשם למסלולי לימודים אחרים הנלמדים בתואר השני. לא ניתן לעבור בין המסלולים ואופני הלימוד בתוך המסלול במהלך הלימודים.

בשנת הלימודים השלישית, ייערכו הלימודים יומיים בשבוע באוניברסיטה (ב' ו-ד'), ללא הכשרה מעשית בשדה. ללומדים במסלול ללא תזה יתקיים בשנת הלימודים השלישית פרקטיקום במגוון נושאים.

תנאי מעבר בין השנים

תנאי מעבר לשנה ב':

1. קבלת ציון 'עובר' בקורס הכשרה מעשית מודרכת בשירותי רווחה (הציון בהכשרה המעשית הוא 'עובר', 'נכשל'), וממוצע ציונים 80 לפחות בקורסי מיומנויות התערבות ב', ושיטות בעבודה סוציאלית
  2. עמידה בכל דרישות קורסי הקדם המפורטים למעלה.
  3. מעבר קורס הדרכה בספריה (קורס זה אינו כלול במניין שעות הלימוד).
  4. עמידה בתוכנית הלימודים המלאה לשנה א' בציון ממוצע 85 לפחות.

תנאי מעבר לשנה ג':

1. קבלת ציון 'עובר' בקורס הכשרה מעשית מודרכת בשירותי רווחה (הציון בהכשרה המעשית הוא 'עובר', 'נכשל') וממוצע ציונים 80 לפחות בקורסים: מיומנויות התערבות ג', קורס התרכזות ג'.
  2. מעבר בחינת פטור בסטטיסטיקה (הבחינה תתקיים בתחילת שנה ב').

מידע נוסף: