תואר ראשון

אודות המקצוע
על רגל אחת, עבודה סוציאלית מיועדת להפחית את הפער בין האדם לבין החברה שבה הוא חי ולאפשר לו תפקוד עצמאי. עבודה סוציאלית דרושה במיוחד במצבים של משבר, מגבלות חברתיות וקיפוח חברתי. הדרישה לעובדים סוציאליים גבוהה וחוצה מגזרים ושירותים וכוללת מחלקות לשירותים חברתיים, בתי חולים, מרפאות קופת חולים, מרפאות פסיכיאטריות, שירותי מבחן לנוער ולמבוגרים, פנימיות, בתי ספר, בתי סוהר, בתי אבות, שירותי הגירה וקליטה, מפעלי תעשייה, משרד הביטחון, צבא ואירגוני שינוי חברתי. תואר ראשון בעבודה סוציאלית (BSW) מקנה רישוי לעסוק במקצוע העבודה הסוציאלית בישראל, ומותנה ברישום בפנקס העובדים הסוציאליים.


לימודי התואר הראשון בבית הספר לעבודה סוציאלית
הלימודים מתקיימים במתכונת חד חוגית ונמשכים שלוש שנים. הלימודים כוללים קורסים תיאורטיים וקורסים יישומיים בהם מתוודעים הסטודנטים והסטודנטיות למגוון מושגי יסוד במדעי החברה והרוח (פסיכולוגיה, סוציולוגיה, כלכלה, משפט, פילוסופיה של המדע, שיטות מחקר, סטטיסטיקה ועוד), רוכשים הבנה בתהליך התפתחותו של האדם ומשפחתו, לומדים על מערכות מדינת הרווחה והשירותים החברתיים ומתנסים בשיטות הפעולה של העבודה הסוציאלית, תוך העמקה ברקע התיאורטי, האמפירי והאתי המתאים.

לפירוט תכנית הלימודים

למידע מפורט ומערכת שעות


הכשרה מעשית
הלימודים לתואר הראשון בעבודה סוציאלית מלווים לאורך שלוש שנות הלימודים בהכשרה מקצועית בשדה – בשירותי רווחה שונים, תחת הדרכה אישית של עובדת סוציאלית שהוכשרה להדרכה. ההכשרה המעשית חיונית לתהליך למידת המקצוע, משלימה את הלמידה התיאורטית באוניברסיטה ומאפשרת לסטודנטים ולסטודנטיות לתרגל מיומנויות מקצועיות ולהתנסות בהתערבויות שונות עם פרטים, משפחות וקהילות. הלימודים בבית הספר מתקיימים 3 ימים בשבוע ויום אחד (בשנה א') או יומיים בשבוע (בשנים ב' ו-ג') במסגרות של ההכשרה המעשית (8 שעות עבודה ביום). שעות ההכשרה המעשית הן בהתאם לשעות הפעילות של הארגון בו משובץ/ת הסטודנט/ית ודורשות נוכחות מלאה, בדיוק כמו הלימודים בבית הספר.

לפירוט נוסף אודות ההכשרה המעשית 

 

תנאי קבלה
מועמדים לבית הספר לעבודה סוציאלית חייבים לעמוד הן בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה והן בתנאים מיוחדים של בית-הספר לעבודה סוציאלית, על-פי המפורט בחוברת המידע למועמדים.

קבלת התלמידים תתבסס על:

  1. ממוצע ציוני בחינות הבגרות.
     
  2. תוצאות בחינת הכניסה הפסיכומטרית.  
    ועדת הקבלה שומרת לעצמה את הזכות לזמן את המועמדים לראיון אישי ו/או קבוצתי, וכן לקבוע קריטריונים נוספים שלא פורטו בחוברת הרישום.

     
  3. לימודי אנגלית. 
    מועמדים שהתקבלו לבית-הספר לעבודה סוציאלית חייבים להגיע לרמת "מתקדמים א" באנגלית בטרם יתחילו בלימודיהם, ולהגיע לרמת "פטור" עד סוף שנה"ל הראשונה.


למידע מפורט יותר אודות תנאי הקבלה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית אנא בקרו באתר הרישום.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>