המסלול הקליני לטפול בילד ונוער

ראש המסלול - דר' ליאת חממה

התוכנית מיועדת לפתח ולקדם מיומנויות לטפול קליני בקרב עובדים סוציאליים העוסקים בטפול בילדים ובבני נוער. היא כוללת: לימוד תאורטי, תרגול, הדרכה ויישום של מיומנויות קליניות לטפול בילדים, בני נוער, משפחותיהם וסביבתם.

תוכנית הלמודים מתמקדת בשתי גישות טיפוליות: טיפול פסיכודינמי, וטיפול התנהגותי-קוגניטיבי- קונסטרוקטיביסטי.

• במסלול ילד ונוער יתקיימו הלימודים בשני אופני לימוד - עם תזה וללא תזה. תוכנית המסלול תתפרס לאורך שנתיים, כאשר בשנה הראשונה בסמסטר הראשון הלימודים יתקיימו יומיים בשבוע (שני ורביעי) ומהסמסטר השני תהיה אפשרות ליום לימודים אחד- יום שני.
    בשנה השניה של התוכנית יתקיימו הלימודים, בשני הסמסטרים, עם אפשרות ליום אחד בשבוע - שני.

• כל המתקבלים למסלול זה הם עובדים סוציאליים אשר עובדים בשירותים המטפלים בילדים ובבני נוער, ובמסגרת עבודתם יוכלו לבצע את הפרקטיקום בשנה השנייה ללימודים.

• בשנת הלימודים השניה - כל הסטודנטים מחויבים בקורס שנתי של פרקטיקום, הכולל תכנון של טיפול באופן שיטתי, תוך כדי קבלת הדרכה קבוצתית במשך שעתיים בשבוע.

על כל תלמיד במסלול ללא תיזה לבחור במהלך לימודיו לפחות 3 קורסים מתוך טבלת קורסי הלווין - מסלול ילד ונוער.

את  קורסי הבחירה הנותרים יש לבחור מתוך הקורסים המוצעים בידיעון ולפי הדרישות המפורטות בו.

במסלול עם תיזה יש לבחור קורסי בחירה רק מתוך מקבץ קורסי הלווין אשר מופיעים לעיל.