הכשרה מעשית

הכשרה מעשית היא מרכיב חשוב בתהליך הלמידה. היא מאפשרת ללומדים להתנסות הלכה למעשה בהתערבויות שונות המרכיבות את העבודה הסוציאלית. הכשרה מעשית מאפשרת ללומדים לרכוש ידע " מן השדה", ולתרגל מיומנויות מקצועיות של קשר מסייע עם פרטים, משפחות וקהילות. ההכשרה המעשית מלווה בהדרכה של עובד סוציאלי המוכשר לשמש כמדריך. הכשרה מעשית בארגוני הרווחה מתקיימת בשלוש שנות הלימודים לתואר ומחושבת לפי 8 שעות עבודה ביום, בשנה א' כ-112 שעות, בשנים ב' ו-ג' כ-448 שעות.

• שנה א'   -  יום בשבוע – 8 שעות, יום ג' (כולל חופשות חגים)

• שנה ב'   -  יומיים בשבוע – 16 שעות, ימים ב' ו- ה' במהלך כל שנת הלימודים

• שנה ג'    -   יומיים בשבוע – 16 שעות,  ימים א' ו- ג' במהלך כל שנת הלימודים, כולל חופשת הסמסטר.

בשנים ב' ו-ג' ההכשרה תמשיך להתקיים פעמיים בשבוע במהלך חופשת הסמסטר, עם אפשרות לשני ימי חופשה בתיאום מראש עם המדריכה (בנוסף לשני החיסורים המותרים בכל סמסטר).

• הציון הסופי בהכשרה המעשית הוא ציון  "עובר / נכשל".

• שבוץ הסטודנטים להכשרה בארגוני הרווחה נעשה על פי הקריטריונים הקבועים בתוכנית הלימודים ותוך התחשבות בצרכים יחודיים של הסטודנט.

• הוצאות הנסיעה למקום ההכשרה המעשית וחזרה ממנו יחולו על התלמיד.

• ככלל, מקום ההכשרה יחזיר לתלמיד הוצאות נסיעה הכרוכות בבצוע תפקידו בשרות (כגון: ביקורי בית).

• הכשרת סטודנטים במספר ארגונים מחייבת עמידה בנהלים ייחודיים המתקיימים בארגון כמו: קבלת חיסונים, עריכת סיווג בטחוני וכד'. עמידה בנהלים אלו מהווה תנאי להתחלת הכשרת הסטודנטים במקום הכשרה. הסטודנטים יקבלו את המידע מראש ויידרשו להיערך לכך טרם תחילת ההכשרה המעשית.

• שעות  הכשרה מעשית הן  בהתאם  לשעות  הפעילות  של הארגון  בו משובץ התלמיד. על התלמיד להיערך לנוכחות מלאה בשרות בימי הכשרתו הקבועים בתכנית הלימודים (8 שעות עבודה ביום)

• השלמת הכשרה מעשית: תלמידים שלא יעמדו בדרישות ההכשרה המעשית ויחוייבו להשלים את מחוייבותם בסמסטר קיץ כתנאי לקבלת ציון "עובר" בהכשרה מעשית ישלימו את ההכשרה המעשית בחופשת הקיץ ויחויבוברישום ובתשלום עבור סמסטר קיץ.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
אוניברסיטת תל אביב
P.O. Box 39040, Tel Aviv 6997801